Ga verder naar de inhoud

Light a Candle actie

Geplaatst door: Werkgroep Verder
9/09/2021

Op Werelddag Suïcidepreventie organiseren we samen met onze internationale collega's wereldwijd de actie 'light a candle'. Om 20 uur zetten we kaarsen aan het raam om onze steun te getuigen aan nabestaanden na zelfdoding én om onze overleden dierbaren te gedenken.

Brandende kaars

Een kaarsje voor zij die achterblijven en aan hen die we moeten missen....

Op #WSPD vragen we aandacht voor de thema's suïcidepreventie en -postventie. De 'Light a Candle' actie verlicht en verwarmt die dag, letterlijk en figuurlijk, de wereld. Het is een sensibiliserende actie die aandacht voor de thematiek en tegelijk wil herdenken, ondersteunen en troost bieden.

Ook in Vlaanderen werd de actie volop gesteund. We kregen vele foto's en video's van kaarsjes via allerlei sociale media-kanalen toegestuurd. Bedankt hiervoor!

Volgend jaar, op 10/09/2022, doen we deze actie uiteraard opnieuw. Wees van harte welkom om eraan deel te nemen. Samen maken we die avond Vlaanderen wat warmer, lichter en betuigen we onze steun!

Meer nieuwsartikels

VAS Slide

Nieuw actieplan suïcidepreventie en vernieuwde website

VLESP - 19/11/2021
Op de online Gezondheidsconferentie Suïcidepreventie werden vandaag nieuwe doelstellingen en actievoorstellen voor het toekomstige…
gesprek hand gevouwen zwart closeup

Wat als je als hulpverlener nabestaande wordt?

Werkgroep Verder - 13/05/2021

Rouwen na een zelfdoding is vaak een complexer proces dan bij andere doodsoorzaken. Hoe je rouwt, welke emoties je voelt, hoe je reageert en aan welk tempo je rouwt, verschilt voor elk individu. En ook jij, als hulpverlener, mag en zal rouwen.

Boom knuffel

Wandel met ons mee

Werkgroep Verder - 4/05/2021

Helaas kon ook dit jaar de jaarlijkse Meiwandeling voor nabestaanden na zelfdoding niet doorgaan. Daarom organiseerden we een online alternatief.