Ga verder naar de inhoud

Nieuwe praatgroep voor nabestaanden na zelfdoding - Regio Aarschot

Geplaatst door: Werkgroep Verder
2/12/2022

Vanaf januari 2023 kan je ook in de regio Aarschot terecht om te praten met lotgenoten in een maandelijkse open gespreksgroep.

Iedereen die iemand dierbaar verloor aan zelfdoding is welkom, ongeacht welke relatie je had of hoelang geleden het overlijden plaatsvond. Vooraleer je bij de groep aansluit, heb je eerst een kennismakingsgesprek met de begeleider die je de nodige informatie meegeeft en naar jou luistert.

De open praatgroep in de regio Aarschot zal worden begeleid door Sandra Mannaerts. Zij is ervaringsdeskundige, hulpverlener en rouwconsulente. Sandra's Bachelorproef over het taboe van rouw na zelfdoding binnen het gezin, waaraan Werkgroep Verder na Zelfdoding meewerkte, is trouwens genomineerd voor de scriptieprijs.

Groepsgesprek

Praktisch

Locatie: Het kleurenhuis, Halderstraat 60, 3390 Houwaart (Tielt-Winge)
Frequentie:
Maandelijks op dinsdagavond van 19u30 tot 21u30 vanaf januari 2023
Prijs:
10 euro (dit bedrag dekt de drankjes, zaal en energiekosten)

Wil je vrijblijvend meer informatie?
Heb je interesse om aan te sluiten?

Dan kan je steeds een terecht bij de praatgroepbegeleider voor info en een kennismakingsgesprek (verplicht alvorens bij de groep aan te sluiten). Je kan Sandra bereiken via het telefoonnummer 0470 55 89 20.

Handen op elkaar

"Samen, de sleutel doorheen de stilte."

Sandra, praatgroepbegeleider

Meer nieuwsartikels

WSPD

Werelddag Suïcidepreventie: aandacht voor nabestaanden na zelfdoding

Werkgroep Verder - 10/09/2022

Vandaag, zaterdag 10 september, is Werelddag Suïcidepreventie #WSPD. Wereldwijd wordt er aandacht gevraagd voor het thema zelfdoding en doorbreken we het taboe. Ook aandacht voor rouwen na zelfdoding en het ondersteunen van nabestaanden, vormt een belangrijk deel van deze dag.

Bannerkomuitjekop

Kom uit je Kop: nieuwe website moedigt mannen aan hulp te zoeken bij mentale problemen.

VLESP - 26/04/2022

Mannen lopen wereldwijd een verhoogd risico op zelfdoding. Om mannen aan te moedigen hulp te zoeken bij mentale problemen, lanceert het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) vandaag, met de steun van de Vlaamse Overheid, de campagne ‘Kom uit je Kop’.

Dil

Wandel mee met Darkness Into Light op 7 mei

CPZ - 21/04/2022
Darkness Into Light, een van oorsprong Iers initiatief, is een wereldwijde actie die hoop wil brengen aan iedereen die ooit werd getroffen…