Ga verder naar de inhoud

Boekvoorstelling Jaren van de Olifant

30/11/2022
Guislain Museum, Gent
Andere

Boekvoorstelling Jaren van de Olifant - Willy Linthout met panelgesprek over rouwen na zelfdoding.

Boekvoorstelling Jaren van de Olifant - Willy Linthout

Hoe verwerk je de zelfdoding van je eigen zoon?

Willy Linthout schreef het verdriet van zich af in ‘De jaren van de olifant’ (2009). Die bekroonde striproman krijgt nu een definitieve, met veertig nieuwe pagina’s uitgebreide editie (uitgegeven met productiesteun van Literatuur Vlaanderen).'Jaren van de olifant' werd wereldwijd vertaald en leverde Willy Linthout de Bronzen Adhemar op, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor de Strip.

De stripauteur slaagt er op onnavolgbare wijze in een authentiek verhaal te vertellen. Zijn besef van tragiek omvat tegelijkertijd de bereidheid tot lachen, een combinatie die zelden in zo’n subtiel evenwicht voorkomt.

Willy Linthout komt op woensdag 30 november in Museum Dr. Guislain vertellen over zijn boek en gaat in gesprek met coördinator van Werkgroep Verder na Zelfdoding, rouwtherapeute en auteur Lore Vonck. VRT-journaliste Marjan Temmerman is het luisterend oor en stelt de juiste vragen.

Standaard Uitgeverij, Davidsfonds en het Centrum ter Preventie van Zelfdoding nodigen u graag uit op dit panelgesprek. De toegang is gratis, maar graag vooraf inschrijven via strips@standaarduitgeverij.be.

Woensdag 30 november, vanaf 19u @ Museum Dr. Guislain, Gent

Front medium 421054093

Korte inhoud

Karel heeft een lieve vrouw, vast werk en een schat van een zoon, Wannes. Tot op een dag de politie bij hem aanbelt. Wannes stapte uit het leven. Na de zelfdoding van zijn zoon staat Karels wereld op zijn kop. Hij raakt de kluts kwijt. Hij vlucht in verzinsels, dagdromen en nachtmerries. Wanneer het er echt toe doet, staat een mens alleen. Helemaal alleen. De bekroonde autobiografische striproman Jaren van de olifant krijgt hier een definitieve, met veertig nieuwe pagina’s uitgebreide editie. Willy Linthout slaagt er op onnavolgbare wijze in een authentiek verhaal te vertellen. Zijn besef van tragiek omvat tegelijkertijd de bereidheid tot lachen, een combinatie die zelden in zo’n subtiel evenwicht voorkomt.

Standaard Uitgeverij