Ga verder naar de inhoud

Ondersteuning

Wat kan je helpen wanneer je een dierbare verliest aan zelfdoding? Waar kan je terecht? Waar kunnen kinderen terecht en hoe leg je hen uit wat er gebeurd is? Op deze, en vele andere vragen, vind je hier een antwoord terug.

Ondersteunende boeken en literatuur

Op zoek naar een nuttig boek vol informatie, een verhaal om samen met jouw kind te lezen, een boek van een lotgenoot die zijn/haar/hun verhaal vertelt of een gedichtenbundel van een ervaringsdeskundige? Je vindt ze hier allemaal terug.

Brochures

Ontdek hier onze brochures vol nuttige en ondersteunde info.

Cover gids WGV

Gids na zelfdoding

Onze gids is een hulp- en steunmiddel na een zelfdoding van een naaste. Je vindt hier alle nodige informatie over de eerste praktische regelingen, administratieve formaliteiten, het rouwproces na zelfdoding en gepaste hulpverlening.

Lezingen en activiteiten

Nood aan activiteit met lotgenoten, een ondersteunde dag of een informatieve lezing? Ontdek hier onze agenda van komende activiteiten.

Meiwandeling
Meiwandeling

Meiwandeling 2024

5/05/2024 West-Vlaanderen

Samen gaan we verder, in stilte of in gesprek met lotgenoten maken we samen een wandeling doorheen het groen en houden we even stil voor een betekenisvol ritueel.

279039769 365154205655341 2013469902889473497 n
Andere

Darkness into Light

11/05/2024 Vlaanderen

Wandel op zaterdag 11 mei van het donker naar het licht, 's ochtends bij zonsopgang met ons mee. Met deze actie doorbreken we taboe, herdenken en eren we onze overleden dierbaren en zetten we ons in voor suïcidepreventie.

Dvdn19
Ontmoetingsdag

Ontmoetingsdag Verder na Zelfdoding 2024

23/11/2024 Vormingscentrum Guislain, Gent
Een warme, troostende en ondersteunende dag voor nabestaanden na zelfdoding, hulpverleners en politie.
Man denkt

"Ik ben een heel ander persoon geworden door de dood van mijn vader. Ik was 14 jaar toen het gebeurde maar was op dat moment plots heel volwassen. Ik heb ook momenten gehad dat ik er liever niet meer wou zijn omdat ik zo’n verdriet had. Maar dan besef je hoeveel mensen jou graag zien en dat deze er altijd voor jou zullen zijn."