Ga verder naar de inhoud

Ondersteuning

Wat kan je helpen wanneer je een dierbare verliest aan zelfdoding? Waar kan je terecht? Waar kunnen kinderen terecht en hoe leg je hen uit wat er gebeurd is? Op deze, en vele andere vragen, vind je hier een antwoord terug.

Ondersteunende boeken en literatuur

Op zoek naar een nuttig boek vol informatie, een verhaal om samen met jouw kind te lezen, een boek van een lotgenoot die zijn/haar/hun verhaal vertelt of een gedichtenbundel van een ervaringsdeskundige? Je vindt ze hier allemaal terug.

Brochures

Ontdek hier onze brochures vol nuttige en ondersteunde info.

Cover gids WGV

Gids na zelfdoding

Onze gids is een hulp- en steunmiddel na een zelfdoding van een naaste. Je vindt hier alle nodige informatie over de eerste praktische regelingen, administratieve formaliteiten, het rouwproces na zelfdoding en gepaste hulpverlening.

Lezingen en activiteiten

Nood aan activiteit met lotgenoten, een ondersteunde dag of een informatieve lezing? Ontdek hier onze agenda van komende activiteiten.

Bos wandelpad
Meiwandeling

Meiwandeling 2023

7/05/2023 Provincie Antwerpen

Samen gaan we verder, in stilte of in gesprek met lotgenoten maken we samen een wandeling doorheen het groen en houden we even stil voor een betekenisvol ritueel.

tak hand wit
Lezing

Infoavond Rouwen na Zelfdoding

21/09/2022 Crematorium Polderbos Grintweg 120, 8400 Oostende Aula De Kreek
Een dierbare die uit het leven stapt is als een aardbeving die zorgt voor een grote breuklijn. Expert Lore Vonck van werkgroep Verder legt…
laptop man schrijven
Lezing

Webinar Rouwen na Zelfdoding

16/11/2022 Online

In aanloop van de internationale dag voor nabestaanden na zelfdoding organiseren we een webinar over het rouwproces na zelfdoding en wat nabestaanden kan helpen.

Man denkt

"Ik ben een heel ander persoon geworden door de dood van mijn vader. Ik was 14 jaar toen het gebeurde maar was op dat moment plots heel volwassen. Ik heb ook momenten gehad dat ik er liever niet meer wou zijn omdat ik zo’n verdriet had. Maar dan besef je hoeveel mensen jou graag zien en dat deze er altijd voor jou zullen zijn."