Ga verder naar de inhoud

Rouwen na zelfdoding

Wanneer een dierbare uit het leven stapt, blijf je als nabestaande met heel veel emoties, gedachten en vragen achter. Je start een intens rouwproces dat anders aanvoelt en anders is dan andere verlieservaringen.

Cover gids WGV

Gids na zelfdoding

'Gids na zelfdoding, praktische en administratieve informatie voor nabestaanden na zelfdoding' is een hulp- en steunmiddel na een zelfdoding van een naaste. Je vindt hier alle nodige informatie over de eerste praktische regelingen, administratieve formaliteiten, het rouwproces na zelfdoding en gepaste hulpverlening.

Ikdraagjemee

Ik draag je mee

Op onze herinneringssite kan je zelf je dierbaren die door zelfdoding overleden zijn, herdenken. Of je kan elkaar op de herdenkingsdag als nabestaanden steunen en troosten.

Getuigenissen

Ontdek hier het verhaal van lotgenoten.

Getuigenissen Allerheiligen

Op 1 en 2 november, herdenken we op Allerheiligen en Allerzielen onze overleden dierbaren. Voor velen zijn dit vaak moeilijke dagen. Vier nabestaanden na zelfdoding schrijven hun Allerheiligen-verhaal neer.

Vrouw mediteren

"Ik zou er alles voor over hebben om hem nog eens één keertje maar te zien, te voelen, te ruiken of te horen, één keertje maar. Is dat nu echt zoveel gevraagd? Nee toch hé, maar toch is het een onmogelijk iets. Wat voor sommigen zo vanzelfsprekend is, is voor mij de grootste droom die ik me kan inbeelden."

F.D. verloor haar zoon aan zelfdoding