Ga verder naar de inhoud

Darkness Into Light

11/05/2024
Vlaanderen
Andere

Wandel op zaterdag 11 mei 2024 van het donker naar het licht, 's ochtends bij zonsopgang met ons mee. Met deze actie doorbreken we taboe, herdenken en eren we onze overleden dierbaren en zetten we ons in voor suïcidepreventie.

Wereldwijde & Hoopvolle Actie

'Darkness into light', een van oorsprong Iers initiatief, is een wereldwijde actie die hoop wil brengen aan iedereen die ooit in contact kwam met of getroffen werd door zelfdoding. Het evenement wil sensibiliseren, aandacht vragen en hoop bieden in het gevecht tegen zelfdoding. Deelnemers mogen zelf kiezen waar ze hun wandeling starten en eindigen. Ze kunnen aansluiten bij een bestaande groep, of kunnen zelfstandig en dicht bij huis deelnemen aan het initiatief.

De actie steunen kan op 3 manieren:

  • Laat je sponseren voor een eigen actie
  • Doe een donatie
  • Wandel met ons mee naar de zonsopgang, van het donker naar het licht, van darkness into light.
    Om samen onze overleden dierbaren te gedenken te eren, om hoop te bieden, aandacht te vragen voor het thema en ook geld in te zamelen voor suïcidepreventie.

De opbrengst van de tickets en donaties gaan dan ook integraal naar organisaties die werken rond suïcidepreventie, in Vlaanderen is dit voor het Centrum ter Preventie van Zelfdoding vzw. Daardoor wordt deze wandeling extra betekenisvol: met het ingezamelde (inschrijvings)geld voor deze tocht, ter herdenking, eer en hoop, zal worden gebruikt om suïcidale personen te helpen.

Tickets
kan je kopen via www.darknessintolight.ie