Ga verder naar de inhoud

Infoavond Rouwen na Zelfdoding

28/09/2022
Hof ten Bosse - zaal Alice Ten Bosse 14, 9070 Destelbergen
Lezing

Een dierbare die uit het leven stapt is als een aardbeving die zorgt voor een grote breuklijn. Expert Lore Vonck van werkgroep Verder legt uit hoe een rouwproces na zelfdoding eruit ziet en geeft enkele handvatten mee om, na de zelfdoding van een dierbare, het leven weer verder te zetten en hoe dat verlies te verweven in je leven.

@ Destelbergen ism Sereni

Een dierbare die uit het leven stapt is als een aardbeving die zorgt voor een grote breuklijn: er is een leven voor en een leven na. Alles is plots veranderd. Je krijgt een andere kijk op de wereld, op geloof/religie en op de toekomst. Je start een intens traumatisch rouwproces, dat anders aanvoelt én anders is dan andere rouwprocessen. Een zoektocht start naar een ander leven, zonder hem of haar, het “waarom?” en “wat nu?”, nieuwe rollen en nieuwe vormen van betekenis- en zingeving in jouw leven.

stoelen vorming congres

Info

We laten een nabestaande aan het woord die het allemaal zelf van heel dichtbij meemaakte en we voorzien ook een muzikaal kader met zelfgeschreven nummers, andermaal van een nabestaande.

Aansluitend zal expert ter zake: Lore Vonck - coördinator van expertisecentrum Werkgroep Verder na Zelfdoding, tevens ook traumatisch rouwtherapeut en auteur - uitleggen hoe een rouwproces na zelfdoding eruitziet en zal zij enkele handvatten aanreiken om, na de zelfdoding van een dierbare, het leven weer verder te zetten en hoe dat verlies te verweven in je leven.

Praktisch

28 september 2022

  • 19:00 u ontvangst
  • 19:30 u voordracht
  • 20:30 u napraten

Locatie

Hof ten Bosse - zaal Alice Ten Bosse 14, 9070 Destelbergen

Uitvaartzorg Brossé, De Piramide en Verhoeven

Inschrijven

Gratis inschrijven kan via events@sereni.be
of op het nummer 078 31 98 80