Ga verder naar de inhoud

Light A Candle

10/09/2024
Vlaanderen
Andere

Op Werelddag Suïcidepreventie organiseren we samen met onze internationale collega's wereldwijd de actie 'light a candle'. Om 20 uur zetten we kaarsen aan het raam om onze steun te getuigen aan nabestaanden na zelfdoding én om onze overleden dierbaren te gedenken.

Brandende kaars

Een kaarsje voor zij die achterblijven en aan hen die we moeten missen....

Op #WSPD vragen we aandacht voor de thema's suïcidepreventie en -postventie. De 'Light a Candle' actie verlicht en verwarmt die dag, letterlijk en figuurlijk, de wereld. Het is een sensibiliserende actie die aandacht vraagt voor de thematiek en tegelijk wil herdenken, ondersteunen en troost bieden

Wereldwijd steken we om 20.00 uur kaarsjes aan en zetten we deze voor ons raam of deur. Samen gedenken we zo onze overleden dierbaren, tonen we onze steun voor (andere) nabestaanden, vragen we aandacht voor de problematiek en doorbreken we de taboes.

Ook op sociale media laten we de warme, lichtgevende kaarsjes verschijnen. Deel een foto op video van jouw kaarsje met de hashtag #lightacandle en tag ons in jouw bericht of reageer onder onze posts.

Samen verlichten we het hele internet.

Met alle foto's en video's maken we achteraf een troostende collega waarmee we alle overleden dierbaren die uit het leven stapten gedenken en eren.


De voorbije jaren werd in Vlaanderen onze actie volop gesteund. We kregen vele foto's en video's van kaarsjes via allerlei sociale media-kanalen toegestuurd. Bedankt daarvoor!

Ook dit jaar, op 10/09/2024, doen we deze actie uiteraard opnieuw. Wees van harte welkom om eraan deel te nemen. Samen maken we die avond Vlaanderen wat warmer, lichter en betuigen we onze steun!