Ga verder naar de inhoud

Vorming opvang en rouwen na zelfdoding

9/03/2023
CGG Largo, Sint-Hubrechtsstraat 20, 8800 Roeselare
Lezing

Iedere zelfdoding is een verhaal dat te vroeg stopt en een harde realiteit waar nabestaanden moeten zien mee om te gaan. In deze vorming voor hulpverleners en politie bieden we de juiste tools om hen te ondersteunen.

Wat kan je verwachten?

Kom jij in contact met nabestaanden? In deze vorming wordt stilgestaan bij wat je kan doen in de eerste momenten na de suïcide alsook op lange termijn. In deze vorming wordt stil gestaan bij: het suïcidaal proces, de slechtnieuwsmelding, de (eerste) opvang van nabestaanden en het rouwproces na zelfdoding. Dit levert concrete handvatten om nabestaanden in deze moeilijke situatie op een bekwame wijze te kunnen bijstaan én voor de hulpverlener als nabestaande.

Laptop

Praktische info

Datum en uren: donderdag 9 maart 2023, 9u30 - 16u30

Locatie: CGG Largo, Sint-Hubrechtsstraat 20, 8800 Roeselare

Kostprijs: € 65

Specifiek voor politiepersoneel: Deze opleiding valt onder de erkende voortgezette opleidingen van politieschool West-Vlaanderen. Betaling verloopt via de West-Vlaamse Politieschool.

Interesse?

Je kan je meteen inschrijven via onderstaande link.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op suïcidepreventie@cgglargo.be of via 051 25 99 30

Interesse in deze vorming maar past de datum niet of heb je weinig tijd? Wens je met meerdere collega’s deel te nemen aan dit open aanbod? Wij kunnen naar jouw organisatie komen en een vorming op maat aanbieden! Neem contact met ons op voor meer informatie.