Ga verder naar de inhoud

Online bijeenkomst Verder na Zelfdoding

Geplaatst door: Werkgroep Verder
15/02/2021

Op Zaterdag 06/02/2021 organiseerde we met Werkgroep Verder na Zelfdoding een online bijeenkomst voor nabestaanden na zelfdoding.

Onlinebijeenkomstverdernazelfdoding

Met meer dan 100 aanwezigen vulden we samen een namiddag met een welkomstwoord van coördinator Lore Vonck, een lezing over rouwen na zelfdoding in corona-tijden, bijpassende video's, getuigenissen van lotgenoten en een passend herdenkingsritueel waar we van 2 tranen één hart maakten. Een hart dat we met elkaar deelden.

Een gevoel van (online) verbondenheid in deze moeilijke corona-tijden, begrip, troost en (h)erkenning waren de sleutelwoorden van deze bijeenkomst. We danken iedereen voor zijn aanwezigheid.

Op Facebook & YouTube kan je de getoonde video's van deze bijeenkomst herbekijken.

Handen hart

Meer nieuwsartikels

VAS Slide

Nieuw actieplan suïcidepreventie en vernieuwde website

VLESP - 19/11/2021
Op de online Gezondheidsconferentie Suïcidepreventie werden vandaag nieuwe doelstellingen en actievoorstellen voor het toekomstige…
Brandende kaars

Light a Candle actie

Werkgroep Verder - 9/09/2021

Op Werelddag Suïcidepreventie organiseren we samen met onze internationale collega's wereldwijd de actie 'light a candle'. Om 20 uur zetten we kaarsen aan het raam om onze steun te getuigen aan nabestaanden na zelfdoding én om onze overleden dierbaren te gedenken.

gesprek hand gevouwen zwart closeup

Wat als je als hulpverlener nabestaande wordt?

Werkgroep Verder - 13/05/2021

Rouwen na een zelfdoding is vaak een complexer proces dan bij andere doodsoorzaken. Hoe je rouwt, welke emoties je voelt, hoe je reageert en aan welk tempo je rouwt, verschilt voor elk individu. En ook jij, als hulpverlener, mag en zal rouwen.