Ga verder naar de inhoud

Online bijeenkomst Verder na Zelfdoding

Geplaatst door: Werkgroep Verder
15/02/2021

Op Zaterdag 06/02/2021 organiseerde we met Werkgroep Verder na Zelfdoding een online bijeenkomst voor nabestaanden na zelfdoding.

Onlinebijeenkomstverdernazelfdoding

Met meer dan 100 aanwezigen vulden we samen een namiddag met een welkomstwoord van coördinator Lore Vonck, een lezing over rouwen na zelfdoding in corona-tijden, bijpassende video's, getuigenissen van lotgenoten en een passend herdenkingsritueel waar we van 2 tranen één hart maakten. Een hart dat we met elkaar deelden.

Een gevoel van (online) verbondenheid in deze moeilijke corona-tijden, begrip, troost en (h)erkenning waren de sleutelwoorden van deze bijeenkomst. We danken iedereen voor zijn aanwezigheid.

Op Facebook & YouTube kan je de getoonde video's van deze bijeenkomst herbekijken.

Handen hart

Meer nieuwsartikels

Bannerkomuitjekop

Kom uit je Kop: nieuwe website moedigt mannen aan hulp te zoeken bij mentale problemen.

VLESP - 26/04/2022

Mannen lopen wereldwijd een verhoogd risico op zelfdoding. Om mannen aan te moedigen hulp te zoeken bij mentale problemen, lanceert het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) vandaag, met de steun van de Vlaamse Overheid, de campagne ‘Kom uit je Kop’.

Dil

Wandel mee met Darkness Into Light op 7 mei

CPZ - 21/04/2022
Darkness Into Light, een van oorsprong Iers initiatief, is een wereldwijde actie die hoop wil brengen aan iedereen die ooit werd getroffen…
DSC 0093

Ontmoetingsdag Verder na zelfdoding: schrijf je in!

Werkgroep Verder - 4/04/2022

Op zaterdag 14 mei organiseert Werkgroep Verder na Zelfdoding in Gent een nieuwe editie van onze ontmoetingsdag Verder na Zelfdoding voor nabestaanden, hulpverleners en politie. De inschrijvingen zijn hiervoor geopend. Plaatsen zijn beperkt dus schrijf je tijdig in!