Ga verder naar de inhoud

Online bijeenkomst Verder na Zelfdoding

Geplaatst door: Werkgroep Verder
15/02/2021

Op Zaterdag 06/02/2021 organiseerde we met Werkgroep Verder na Zelfdoding een online bijeenkomst voor nabestaanden na zelfdoding.

Onlinebijeenkomstverdernazelfdoding

Met meer dan 100 aanwezigen vulden we samen een namiddag met een welkomstwoord van coördinator Lore Vonck, een lezing over rouwen na zelfdoding in corona-tijden, bijpassende video's, getuigenissen van lotgenoten en een passend herdenkingsritueel waar we van 2 tranen één hart maakten. Een hart dat we met elkaar deelden.

Een gevoel van (online) verbondenheid in deze moeilijke corona-tijden, begrip, troost en (h)erkenning waren de sleutelwoorden van deze bijeenkomst. We danken iedereen voor zijn aanwezigheid.

Op Facebook & YouTube kan je de getoonde video's van deze bijeenkomst herbekijken.

Handen hart

Meer nieuwsartikels

Schrijven

Save the dates!

VLESP - 23/02/2023

Elkaar ontmoeten, op een studiedag bijleren over suïcidepreventie of samen bewegen. We hebben opnieuw heel wat activiteiten voor jullie op de planning staan.

WSPD

Werelddag Suïcidepreventie: aandacht voor nabestaanden na zelfdoding

Werkgroep Verder - 10/09/2022

Vandaag, zaterdag 10 september, is Werelddag Suïcidepreventie #WSPD. Wereldwijd wordt er aandacht gevraagd voor het thema zelfdoding en doorbreken we het taboe. Ook aandacht voor rouwen na zelfdoding en het ondersteunen van nabestaanden, vormt een belangrijk deel van deze dag.

Bannerkomuitjekop

Kom uit je Kop: nieuwe website moedigt mannen aan hulp te zoeken bij mentale problemen.

VLESP - 26/04/2022

Mannen lopen wereldwijd een verhoogd risico op zelfdoding. Om mannen aan te moedigen hulp te zoeken bij mentale problemen, lanceert het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) vandaag, met de steun van de Vlaamse Overheid, de campagne ‘Kom uit je Kop’.