Ga verder naar de inhoud

Verder na zelfdoding, een podcast

Geplaatst door: Werkgroep Verder
16/05/2019

Hoe verwerk je de zelfdoding van een naaste? Op een jaarlijkse wandeling zoeken nabestaanden antwoorden en steun bij elkaar.

Nabestaande en journalist Brecht Castel wandelde met Werkgroep Verder na Zelfdoding mee op haar jaarlijkse Meiwandeling voor lotgenoten en sympathisanten. De gesprekken van die dag zijn samen gegoten in een taboedoorbrekende, verhelderende en ondersteunde podcast.

Tijdens de wandeltocht doorheen het groen van Aalst praatte Brecht met 2 lotgenoten, Mieke en Tom, over het zware rouwproces na de zelfdoding van een dierbare, hun schuldgevoelens, suïcidale gedachten en het omgaan met de grote waaromvraag. Doorheen de podcast hoor je ook coördinator Lore Vonck aan in gesprek met Brecht over het belang van lotgenotencontact en de werking van Werkgroep Verder na Zelfdoding.

Werkgroep Verder, Brecht en De Standaard hopen met deze podcast mee het taboe te doorbreken, herkenning en steun te bieden en algemeen meer bewustzijn te creëren voor rouw en dan specifiek rouwen na zelfdoding.

  • Was je erbij en wil je het resultaat horen?
  • Kon je er niet bijzijn en wil je al luisterend toch even meewandelen?
  • Ben je geen nabestaande maar wel je weten hoe dit verloopt en hoe je kan ondersteunen?
  • Wil je gewoon eens beluisteren hoe het er tijdens zo een wandeling aan toegaat?

Meer nieuwsartikels

Meiwandeling

Wandel jij met ons mee?

Werkgroep Verder - 31/03/2024
Op zondag 5 mei 2024 is iedereen die iemand dierbaar verloor aan zelfdoding van harte welkom op de jaarlijkse Meiwandeling van Werkgroep…
Studiedag suïcide en verslaving

Studiedag dubbele impact van suïcide en verslaving

VLESP - 7/03/2024

Kom je in je omgeving in aanraking met iemand die kampt met suïcidaliteit en/of verslaving? Kom dan op 21 juni 2024 naar de studiedag voor naasten en hulpverleners.

Hulp reach hand

Nieuw - praatgroep voor nabestaanden in Brussel

Werkgroep Verder - 22/01/2024
Vanaf januari 2024 kan je, als nabestaande na zelfdoding, nu ook in Brussel terecht voor lotgenotencontact.