Ga verder naar de inhoud

Verder na zelfdoding, een podcast

Geplaatst door: Werkgroep Verder
16/05/2019

Hoe verwerk je de zelfdoding van een naaste? Op een jaarlijkse wandeling zoeken nabestaanden antwoorden en steun bij elkaar.

Nabestaande en journalist Brecht Castel wandelde met Werkgroep Verder na Zelfdoding mee op haar jaarlijkse Meiwandeling voor lotgenoten en sympathisanten. De gesprekken van die dag zijn samen gegoten in een taboedoorbrekende, verhelderende en ondersteunde podcast.

Tijdens de wandeltocht doorheen het groen van Aalst praatte Brecht met 2 lotgenoten, Mieke en Tom, over het zware rouwproces na de zelfdoding van een dierbare, hun schuldgevoelens, suïcidale gedachten en het omgaan met de grote waaromvraag. Doorheen de podcast hoor je ook coördinator Lore Vonck aan in gesprek met Brecht over het belang van lotgenotencontact en de werking van Werkgroep Verder na Zelfdoding.

Werkgroep Verder, Brecht en De Standaard hopen met deze podcast mee het taboe te doorbreken, herkenning en steun te bieden en algemeen meer bewustzijn te creëren voor rouw en dan specifiek rouwen na zelfdoding.

  • Was je erbij en wil je het resultaat horen?
  • Kon je er niet bijzijn en wil je al luisterend toch even meewandelen?
  • Ben je geen nabestaande maar wel je weten hoe dit verloopt en hoe je kan ondersteunen?
  • Wil je gewoon eens beluisteren hoe het er tijdens zo een wandeling aan toegaat?

Meer nieuwsartikels

VAS Slide

Nieuw actieplan suïcidepreventie en vernieuwde website

VLESP - 19/11/2021
Op de online Gezondheidsconferentie Suïcidepreventie werden vandaag nieuwe doelstellingen en actievoorstellen voor het toekomstige…
Brandende kaars

Light a Candle actie

Werkgroep Verder - 9/09/2021

Op Werelddag Suïcidepreventie organiseren we samen met onze internationale collega's wereldwijd de actie 'light a candle'. Om 20 uur zetten we kaarsen aan het raam om onze steun te getuigen aan nabestaanden na zelfdoding én om onze overleden dierbaren te gedenken.

gesprek hand gevouwen zwart closeup

Wat als je als hulpverlener nabestaande wordt?

Werkgroep Verder - 13/05/2021

Rouwen na een zelfdoding is vaak een complexer proces dan bij andere doodsoorzaken. Hoe je rouwt, welke emoties je voelt, hoe je reageert en aan welk tempo je rouwt, verschilt voor elk individu. En ook jij, als hulpverlener, mag en zal rouwen.