Ga verder naar de inhoud

Verder na zelfdoding, een podcast

Geplaatst door: Werkgroep Verder
16/05/2019

Hoe verwerk je de zelfdoding van een naaste? Op een jaarlijkse wandeling zoeken nabestaanden antwoorden en steun bij elkaar.

Nabestaande en journalist Brecht Castel wandelde met Werkgroep Verder na Zelfdoding mee op haar jaarlijkse Meiwandeling voor lotgenoten en sympathisanten. De gesprekken van die dag zijn samen gegoten in een taboedoorbrekende, verhelderende en ondersteunde podcast.

Tijdens de wandeltocht doorheen het groen van Aalst praatte Brecht met 2 lotgenoten, Mieke en Tom, over het zware rouwproces na de zelfdoding van een dierbare, hun schuldgevoelens, suïcidale gedachten en het omgaan met de grote waaromvraag. Doorheen de podcast hoor je ook coördinator Lore Vonck aan in gesprek met Brecht over het belang van lotgenotencontact en de werking van Werkgroep Verder na Zelfdoding.

Werkgroep Verder, Brecht en De Standaard hopen met deze podcast mee het taboe te doorbreken, herkenning en steun te bieden en algemeen meer bewustzijn te creëren voor rouw en dan specifiek rouwen na zelfdoding.

  • Was je erbij en wil je het resultaat horen?
  • Kon je er niet bijzijn en wil je al luisterend toch even meewandelen?
  • Ben je geen nabestaande maar wel je weten hoe dit verloopt en hoe je kan ondersteunen?
  • Wil je gewoon eens beluisteren hoe het er tijdens zo een wandeling aan toegaat?

Meer nieuwsartikels

WSPD

Werelddag Suïcidepreventie: aandacht voor nabestaanden na zelfdoding

Werkgroep Verder - 10/09/2022

Vandaag, zaterdag 10 september, is Werelddag Suïcidepreventie #WSPD. Wereldwijd wordt er aandacht gevraagd voor het thema zelfdoding en doorbreken we het taboe. Ook aandacht voor rouwen na zelfdoding en het ondersteunen van nabestaanden, vormt een belangrijk deel van deze dag.

Bannerkomuitjekop

Kom uit je Kop: nieuwe website moedigt mannen aan hulp te zoeken bij mentale problemen.

VLESP - 26/04/2022

Mannen lopen wereldwijd een verhoogd risico op zelfdoding. Om mannen aan te moedigen hulp te zoeken bij mentale problemen, lanceert het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) vandaag, met de steun van de Vlaamse Overheid, de campagne ‘Kom uit je Kop’.

Dil

Wandel mee met Darkness Into Light op 7 mei

CPZ - 21/04/2022
Darkness Into Light, een van oorsprong Iers initiatief, is een wereldwijde actie die hoop wil brengen aan iedereen die ooit werd getroffen…