Ga verder naar de inhoud

Wandel met ons mee

Geplaatst door: Werkgroep Verder
4/05/2021

Helaas kon ook dit jaar de jaarlijkse Meiwandeling voor nabestaanden na zelfdoding niet doorgaan... Met pijn in hart, want we weten hoezeer wandelen, de natuur en de verbinding voelen met lotgenoten kan helpen. Daarom organiseerden we dit jaar een online alternatief.

Wandel met ons mee

Op zondag 2 mei, de dag waarop we normaal samen zouden gaan wandelen, gingen nabestaanden met hun eigen bubbel, vrienden of familie wandelen doorheen de natuur.

Ze deelden hiervan een foto of video met ons via sociale media met de hashtag #wandelmetonsmee. Zo gingen we online samen wandelen, samen verder op pad. De ene aan zee, de andere in de Ardense bossen, maar allen met dezelfde boodschap en in verbinding met onze overleden dierbaren én elkaar.

"You’ll never walk alone".

Handen op boomstronk team

Getuigenissen van deelnemers

"Hey Werkgroep Verder & Lore,

Ik ben vandaag al gaan wandelen.. Maar in gedachten was ik bij jullie en alle andere lotgenoten die ik anders op de jaarlijkse wandeling zie. Het was een intense ervaring, alsof jullie met mij meeliepen en ik jullie steun in mijn lijf kon voelen. Ik heb een briefje voorgelezen aan een boom die me aan hem deed denken. Die dikke bast met toch heel wat plekken en wonden deden me aan hem denken...

Hij leek altijd zo sterk en onkreukbaar en wij zagen enkel de kleine wondjes, niet het zwarte dat binnenin in hem omging... Het zwarte dat ervoor zorgde dat hij vandaag niet meer bij ons is. En ervoor zorgde dat ik nu verder leef met een immens verdriet, gemis en veel vragen. Ik knuffelde die boom, gewoon om even hem dichtbij te voelen.

Ik wou het briefje dat ik voorlas graag met jullie delen: "R., vandaag wandel ik met jou in mijn gedachten. Proberend om mijn wonden te verzachten. Met jou aan mij zij, wandel ik doorheen het groen, afvragend wat ik anders had kunnen doen. Drie jaar geleden werd voor jou, maar ook voor mij, alles zwart. Een leegte in mijn hart. Die niet meer gevuld kan worden. Vandaag wandel ik voor jou, voor mij en voor alle lotgenoten. Tegen het taboe ook dat jou een masker liet opzetten, jou van mij wegnam.

R, ik zie je graag en ik wil dat je weet dat ik je niets meer kwalijk neem. Bedankt voor de mooie tijden en voor de herinneringen. Ik mis je, ik denk aan je en ik weet dat jij ook daar aan mij denkt.

Vandaag wandel jij met mij mee.

Liefs,

Een lotgenoot"

#wandelmetonsmee

Boom wandelen

"D., het is bijna een jaar geleden dat je besloot dat het genoeg was, een moment waarop jouw wereld verdween en mijn wereld en die van vele anderen stilstond... je wordt heel erg gemist, schattie . Vandaag ben ik met jou in mijn gedachten gaan wandelen, genietend van de natuur en de bomen waar jij ook zo van genoot. Veel liefs en dikke kus"

Groei plant

Samen wandelen we verder... Samen ondersteunen we elkaar... Samen doorbreken we het taboe door ons online te tonen... Samen gaan we verder na zelfdoding.

Meer nieuwsartikels

WSPD

10/9 - Werelddag Suïcidepreventie

VLESP - 9/09/2023

Op 10 september vindt de jaarlijkse Werelddag Suïcidepreventie plaats. Ontdek hoe jij je steun kan betuigen.

Uitnodiging 1813 Run

1813 Run - Loop mee en steun Zelfmoord1813

VLESP - 13/06/2023

Op 10 september, Werelddag Suïcidepreventie, organiseren we een loopevent ten voordele van Zelfmoord1813. Het doel is om samen minstens 1813 kilometer te lopen. Wil jij op een sportieve manier Zelfmoord1813 en de preventie van zelfdoding steunen? Schrijf je dan nu in!

Dil

Wandel mee met Darkness Into Light op 7 mei

CPZ - 4/04/2023
Darkness Into Light, een van oorsprong Iers initiatief, is een wereldwijde actie die hoop wil brengen aan iedereen die ooit werd getroffen…