Ga verder naar de inhoud

Ontmoetingsdag Verder na zelfdoding: schrijf je in!

Geplaatst door: Werkgroep Verder
4/04/2022

Op zaterdag 14 mei (Gent) organiseert Werkgroep Verder na Zelfdoding onze ontmoetingsdag voor nabestaanden, hulpverleners en politie.

Dag in het teken van informatie, steun, (h)erkenning, troost en warmte.

Wanneer je iemand dierbaar verliest aan zelfdoding, staat jouw wereld op zijn kop. Duizenden gedachten, vragen, emoties en veranderingen gebeuren in en rondom je. Er start een levenslang rouwproces waarbij elke steun, voldoende informatie en gevoel van (h)erkenning, troost en de nodige warmte jou kunnen helpen.

Daarom organiseert Werkgroep Verder na Zelfdoding al sinds vele jaren een Ontmoetingsdag voor nabestaanden na zelfdoding. Een dag waarop we stilstaan bij het verlies maar ook durven kijken naar de toekomst en steun vinden bij elkaar, lotgenoten.

Onze nationale Ontmoetingsdag Verder na Zelfdoding, voorheen Dag van de Nabestaanden, hebben vorig jaar helaas moeten annuleren omwille van de toenmalige corona-maatregelen. Omdat we niet willen wachten tot het najaar om dit evenement te organiseren en elkaar weer live te mogen ontmoeten, zal de ontmoetingsdag 2022 dit jaar op zaterdag 14 mei plaatsvinden i.p.v. dit najaar.

Ook hulpverleners en politie zijn welkom op om bij te leren, te luisteren & praten met ervaringsdeskundigen en zo sterker en geinformeerder te zijn in het professioneel werken met nabestaanden na zelfdoding.

Modern Pastel Kleuren Hou de Datum Vrij Uitnodiging 1

Ontmoetingsdag Verder na Zelfdoding

Zaterdag 14 mei 2022
@ Vormingscentrum IVV Guislain, Jozef Guislainstraat 9000 Gent
10u00 tot 16u00 uur

Met onder meer: praatgroepen, lezingen, workshops, herdenkingsritueel, lotgenotencontact, individuele ondersteuning, infostanden en een aangepast kinder- en jongerenprogramma.

De gehele namiddag zijn er hulpverleners en ervaringsdeskundigen beschikbaar als buddy: voor vragen, ondersteuning, een babbeltje, waar je ook nood aan hebt.

Wees van harte welkom!

Meer nieuwsartikels

Hulp reach hand

Nieuw - praatgroep voor nabestaanden in Brussel

Werkgroep Verder - 22/01/2024
Vanaf januari 2024 kan je, als nabestaande na zelfdoding, nu ook in Brussel terecht voor lotgenotencontact.
Afbeelding Symp

VLESP viert 10-jarig bestaan en lanceert nieuwe adviezen voor suïcidepreventie

VLESP - 7/12/2023

Maak kennis met de nieuwe adviezen voor suïcidepreventie bij kinderen en jongeren en bij personen met autisme.

WSPD

10/9 - Werelddag Suïcidepreventie

VLESP - 9/09/2023

Op 10 september vindt de jaarlijkse Werelddag Suïcidepreventie plaats. Ontdek hoe jij je steun kan betuigen.