Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Op deze pagina vind je al onze nieuwsberichten terug.

VAS Slide

Nieuw actieplan suïcidepreventie en vernieuwde website

VLESP - 19/11/2021

Op de online Gezondheidsconferentie Suïcidepreventie 2021 werden vandaag een nieuwe gezondheidsdoelstelling en strategieën voor het toekomstige suïcidepreventiebeleid gepresenteerd. Ook de website Zelfmoord1813.be steekt vanaf vandaag in een nieuw jasje.

Brandende kaars

Light a Candle actie

Werkgroep Verder - 9/09/2021

Op Werelddag Suïcidepreventie organiseren we samen met onze internationale collega's wereldwijd de actie 'light a candle'. Om 20 uur zetten we kaarsen aan het raam om onze steun te getuigen aan nabestaanden na zelfdoding én om onze overleden dierbaren te gedenken.

gesprek hand gevouwen zwart closeup

Wat als je als hulpverlener nabestaande wordt?

Werkgroep Verder - 13/05/2021

Rouwen na een zelfdoding is vaak een complexer proces dan bij andere doodsoorzaken. Hoe je rouwt, welke emoties je voelt, hoe je reageert en aan welk tempo je rouwt, verschilt voor elk individu. En ook jij, als hulpverlener, mag en zal rouwen.

Boom knuffel

Wandel met ons mee

Werkgroep Verder - 4/05/2021
Verslag Wandel met ons mee
Onlinebijeenkomstverdernazelfdoding

Online bijeenkomst Verder na Zelfdoding

Werkgroep Verder - 15/02/2021
Op Zaterdag 06/02/2021 organiseerde we met Werkgroep Verder na Zelfdoding een online bijeenkomst voor nabestaanden na zelfdoding.
kerstboom hand

De feestdagen doorkomen na de zelfdoding van een dierbare

Werkgroep Verder - 21/12/2020
Voor wie iemand dierbaar verloor, zijn de feestdagen vaak geen makkelijke tijden. Het zware verlies en bijhorende gemis en verdriet worden…
Virus2

Rouwen in tijden van corona

Werkgroep Verder - 31/03/2020

De Coronacrisis zorgt voor heel wat onzekerheden en problemen. Naast mogelijke financiële onzekerheden, weten we uit recent onderzoek dat quarantaine ook angst, concentratieproblemen, prikkelbaarheid, stress, een verdoofd gevoel en depressieve klachten met zich meebrengt. Dat zijn allemaal zaken die je ook in jouw rouwproces kan ondervinden.

het verhaal podcast

Verder na zelfdoding, een podcast

Werkgroep Verder - 16/05/2019
Hoe verwerk je de zelfdoding van een naaste? Op een jaarlijkse wandeling zoeken nabestaanden antwoorden en steun bij elkaar.