Ga verder naar de inhoud

Waar kan je als kind/jongere terecht? 

Hier vind je een oplijsting van organisaties/initiatieven waar kinderen en jongeren terecht kunnen voor ondersteuning na het verlies van een dierbare aan zelfdoding.

Man met smartphone

Awel (102)

Awel is een hulplijn die gratis en anoniem toegankelijk is via telefoon (nummer 102, dagelijks van 16 uur tot 22 uur, niet op zon- en feestdagen), chat (elke maandag en woensdag van 18 uur tot 22 uur) en e-mail. Awel heeft ook een online forum waarop jongeren met elkaar in gesprek kunnen gaan over allerlei thema's.

mama vrouw kind zee

Missing You vzw

Missing You is een vzw die rouwende kinderen, jongeren en jongvolwassenen ondersteunt. Dat doet ze onder meer met praatgroepen en een zomerkamp. Ontdek meer op hun website www.missingyou.be

Hartje doorgeven

Saying Goodbye vzw

Saying Goodbye is een organisatie voor kinderen, jongeren en volwassenen die recentelijk of langer geleden geconfronteerd werden met het verlies van een dierbare. Jaarlijks organiseren ze hiervoor allerhande activiteiten zoals een weekends, een zomer- en paaskamp en een ontmoetingsdag. Meer info en hun aanbod vind je hier. Je kan hen ook contacteren via de lotgenotenlijn op het nummer 0800/82 532.

knuffel 2 vriendinnen

JAC (CAW)

Het JAC, het jongerenaanbod van het CAW, geeft informatie, advies en hulp aan jongeren. Als jongere kan je er terecht met de meest uiteenlopende vragen. Meer info over het JAC en het adres van het JAC in jouw buurt vind je op deze website.

Tejo

Tejo biedt jongeren tussen de 10 en 20 jaar snel, gratis en anoniem enkele kortdurende therapeutische sessies aan. Er zijn verschillende Tejo-huizen waar je meteen terecht kan. Ontdek er meer over op tejo.be


jongeren vormen hartjes groep

NokNok

NokNok.be helpt jongeren tussen de 12 en 16 jaar met het versterken van hun veerkracht. Aan de hand van info, opdrachten en tips kunnen jongeren hun veerkracht versterken. Thema's als 'hoe bouw je een positief zelfbeeld op', 'hoe stel je grenzen', 'hoe zoek je steun bij vrienden' en 'op welke manier ontspan je?' komen aan bod.


Meisje ballon hartje

Na 6 jaar wordt er nog altijd veel over papa gepraat. Met mijn mama, vriend, vriendinnen, ... . Maar het is anders praten. Er komt nog weinig gehuil of kwade gevoelens aan te pas, maar je voelt dat we het aan het verwerken zijn.